Stressterapi

Stressterapi gennem coaching, mindfulness og kropsterapi

 

Stress er en række fysiologiske reaktioner i din kropp som kan have negative følgevirkninger både mentalt og helbredsmæssigt. Stress kan nedsætte vores præstation, påvirker vores humør og langvarig stress øger riskoen for flere slags sygdomme. Desværre kan stressreaktionen lede til en negativ spiral, en feedbackloop, som kan være svær at bryde.

 

“Situation, reaktion, ta’ aktion”

 

Hvad kan du gøre ved dit stressniveau? Du kan bryde din stress på forskellige niveauer. Er det din situation der skal ændres på? Eller skal du lære at regulere den fysiologiske stressreaktion?

Jeg arbejder gennem coaching, mindfulness og kropsterapi.

 

Situation – coaching

 

Gennem coachingen bliver du spejlet og får hjælp at finde ud af om der er noget i din hverdag eller arbejdsliv der skal laves om på. Du får hjælp at strukturere, se på om dine krav og forventninger er rimelige og hjælp til hvordan du skal prioritere, rationalisere og effektivisere din dag. Er det din situation der er urimelig eller årsag til din stress? Kan du gøre noget ved den? Og hvad kan du gøre ved den?

 

Reaktion – mindfulness og kropsterapi

 

Jeg arbejder på to måder for at bryde den fysiologiske stressreaktion. Gennem mindfulnessøvelser, får du værktøjer til selv at regulere og bryde din stressreaktion. Gennem kropsterapien, reduceres dit stressniveau “her og nu” og du får et bedre udgangspunkt til at bruge de metoder du lærer til samtalerne.

 

Ta’ aktion – hensigtsmæssig stress

 

Til sidst, hvis hverken din situation eller reaktion er urimelig, så er det måske tale om en situation, hvor du skal lytte til din stress. Jeg bruger ikke teorien om god/dårlig stress, men vi har udviklet stress af en grund og der er situationer hvor vores stress kan være hensigtsmæssig. Det kan være når du er sen på den og skal nå et fly i lufthavnen. Det kan være når du opdager at dit barn er på vej at løbe ud på hovedvejen efter en bold. Altså enhver kritisk situation som du kan gøre noget ved under rimelige omstændigheder. Der kan vores stressreaktion være gavnlig og til en hjælp.

 

Stressterapibehandling til dig, der ønsker at komme af med stress og ikke kun finde en måde at håndtere den på

 

Desværre er det meste stress vi oplever ikke i forbindelse med noget vi kan gøre noget ved. Der er ikke noget du kan “ta’ aktion” på. Med min stressterapi kan du lære at bryde din stressreaktion og komme af med din stress. Hvis du bare lærer måder at håndtere din stress på, risikerer du at blive ved med at rende rundt med et højt stressniveau og de følgevirkninger som de kan have på både dit psykiske såvel som fysiske helbred. Kom af med din stress og få det bedre.